Få en kristen tutor


 Hvad er en kristen tutor?

En tutor (lat. tutor "beskytter, hjælper" af tueri "beskytte, vogte") er en vejleder – ikke en lærer i egentlig forstand, men nærmere en person, som rådgiver andre i forhold til nogle emner, som tutoren har erfaring med.

En kristen tutor er således en person, som har været kristen i noget tid, og har lyst til at dele ud af egne erfaringer, tanker og egen læring.

 

 Hvem kan drage nytte af en kristen tutor? 

Vi kan alle drage nytte af at indgå relationer med mennesker, som er længere på specifikke områder i livet, end os selv. Mennesker som selv har været der, hvor vi står nu.
Ordningen henvender sig således til alle som har spørgsmål til kristen tro, kristenliv eller livet generelt. Det kan man have, uanset om man ikke er troende, er ny i troen eller har været kristen i 50 år.

 

 Hvordan finder jeg en tutor?

På denne side, finder du en oversigt over de personer, der har meldt sig som tutorer. Informationen ud for hver af personerne er skrevet med henblik på at give et lille indblik i, hvem de hver især er. Hvis en af tutorerne synes som et match for dig, er du velkommen til at kontakte dem direkte.
Hvis du overvejer at få en tutor, men ingen af personerne på listen synes som det rigtige match – eller hvis du bare gerne vil have hjælp til at etablere kontakt - så kontakt gerne ’tutorconnector’ Frederik på
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. I Citykirken finder du mennesker i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde og erfaringer. Derfor kan vi med sikkerhed også finde en tutor, hvis erfaringer lige præcis du kan drage nytte af. 

 

 Hvordan foregår det?

Ordningens formål er ganske simpel. At skabe grundlaget for en relation mellem to personer som taler om tro på en helt naturlig måde i en helt naturlig setting. Dvs. en relation, hvor samtalen går på alt fra vind, vejr, interesser, arbejde, studie, tro og alt derimellem.
Hvornår, hvordan og hvor ofte du og din tutor mødes, er helt op til jer selv. For nogen fungerer det bedst at mødes fast - eksempelvis en fast dag om måneden – mens andre synes bedre om at tilpasse aftalerne, og mængden af dem, hen ad vejen. Hvilke spørgsmål/emner I tager op, og hvordan I gør det, er ligeledes helt op til jer selv. Måske har du konkrete spørgsmål du gerne vil have svar på? Måske vil I gerne på forhånd aftale, hvilke emner der skal være i fokus? Eller måske opstår emnerne naturligt gennem andre snakke? Det står jer helt frit for at vælge den løsning, som giver mest mening for jer begge.

 

 Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, brug for uddybelse eller noget helt tredje, så tøv ikke med at kontakte ’tutorconnector’ Frederik Hjorth Andersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 


 

 Tutorer:

Navn: Benjamin Højgaard Jensen

Fødselsår: 1993

Tidligere og nuværende beskæftigelse(r): Studerende : Elektrisk energi teknologi ingeniør, Arbejde: Elgiganten

Familie: 1 lillesøster, 1 storebror, samt forældre. vokset op i LM, kom over i IM, flyttede til Missionsforbund hvor de er nu. Opvokset i et kristent hjem. Hele min familie er enten IM eller LM.

Fritidsinteresser: Kan lide at se sport, og rode med teknik, samt at være social når der er mulighed for det. 

Hvilke 2-3 lektier fra dit kristenliv tænker du andre kunne have gavn af at høre? Den første lektie er at Gud altid er der, selvom at han ikke viser sig, eller at alting ser ud som om han har forladt dig. så er han stadig ved din side, og hvad du kommer igennem, hvad enten det er godt eller ondt, vil han bruge til sin / din fordel, og gøre dig stærkere igennem det. Den anden lektie er at Gud kan bruge dig, selvom han ikke behøver. Han kan bruge dig i hans store plan hvis du er villig til at lade ham gøre det. Han kan bruge dig til at gøre mægtige ting for ham, som du ikke selv anede.  Den tredje lektie er at Gud altid vil elske dig, lige meget hvor rodet dit liv er eller hvor perfekt det er. Gud vil altid prøve at være sammen med dig, fordi han elsker dig. Igennem dette skal man have Gud som førsteprioritet da han var den første der elskede. Når du har Gud i førsteprioriteten vil alle de andre prioriteter falde på plads. Hav Gud med i alt.

E-mailadresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Navn: Thorkild Jakobsen

Fødselsår: 1961

Tidligere og nuværende beskæftigelse(r): Kontormaskinemekaniker i Grønland (9 år) og elektronikfagtekniker.

Familie: Hustru og 1 søn på 16 år

Fritidsinteresser: Naturen, familie og venner, hus og have, sundhed og miljø.

Hvilke 2-3 lektier fra dit kristenliv tænker du andre kunne have gavn af at høre? Tillid og tålmodighed, diplomati.

E-mailadresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Navn: Henrik Thuesen

Fødselsår: 1963.

Tidligere og nuværende beskæftigelse(r): Udannet smed og maskintekniker. Har arbejdet med begge dele, samt været værkfører på en maskinfabrik.
Er nu førtidspensionist pga. rygproblemer.

Familie: Er gift på 33 år med Anette Thuesen, har 2 voksne børn samt 2 børnebørn.

Fritidsinteresser: Er ivrig golfspiller, musiker, fluefisker, samt der selvfølgelig går en del tid på forskelligt "arbejde" i kirken; netværkspræst, med på Alpha, samt undervisning på Next.

Hvilke 2-3 lektier fra dit kristenliv tænker du andre kunne have gavn af at høre?
Tror jeg kan bidrage med:
- forståelsen omkring "nåden", den vigtigste lektie i mit eget liv, det at man som kristen er kaldet til et liv fri fra lov og regler.
- at Guds kærlighed til mennesket er uden grænser.
- en anden vigtig lektie er at jeg nu ved at der er mennesker omkring mig, der elsker mig og beder for mig, uanset hvad.

E-mailadresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Navn: Frederik Hjorth Andersen

Fødselsår: 1991

Tidligere og nuværende beskæftigelse(r):
Jeg har en bachelorgrad i folkesundhedsvidenskab og arbejder i øjeblikket på Aarhus Universitet, hvor jeg sidder i Sekretariatet for Studiepraktik og er med-organisator/udvikler af foredragsserien Offentlige Foredrag i Naturvidenskab. I sommeren 2017 er det min plan at fortsætte studierne og tage en kandidat i folkesundhedsvidenskab.

Familie: Er sammen med mine søskende (to yngre søstre) vokset op i Munkebo på Fyn, hvor mine forældre stadig bor.

Fritidsinteresser: Fysisk aktivitet - primært fodbold, styrketræning og discgolf fylder meget i min fritid. Jeg fungerer bare bedst, hvis jeg får dyrket en eller anden form for sport jævnligt. Jeg kan lide at læse, men får mig ikke altid taget sammen til at starte på en bog, fordi jeg samtidig er ekspert i overspringshandlinger.. Ellers går mange af ugens timer med at pleje mine relationer med min kæreste, mine venner og i de fællesskaber jeg færdes, heriblandt i kirken. Sidst men ikke mindst bruger jeg tid på at organisere tutor-ordningen, som jeg brænder meget for :)

Hvilke 2-3 lektier fra dit kristenliv tænker du andre kunne have gavn af at høre?
- Stil spørgsmål! Alle dem du kan. At undres og være kritisk er nødvendigt når man vil lære. Alle sandheder kan tåle at blive gransket. Jo mere jeg har søgt svar på tvivls-områderne i mit liv, des mere er jeg i sidste ende blevet rodfæstet i, at Gud er sandhed. Spørg - åbent og ærligt - når du er i tvivl. Der er kun et udfald: du bliver klogere :)
- Når vi beder om Guds vejledning ind i vores liv, så får vi den. Så konkret og simpelt er det faktisk, når vi giver ham plads. Vi kristne har nogle gange en tendens til at bekymre os for meget og overkomplicere ting. Hvil i hans løfter. :)

E-mailadresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Navn: Marianne Rebekka Jørgensen

Fødselsår: 1988

Tidligere og nuværende beskæftigelse(r): Tidligere Sosu assistent fra Esbjerg. Nu sygeplejerske på Regionshospitalet Randers. Jeg har haft studiejobs undervejs i mit studie, stort set altid inden for sundhedssektoren. 

Familie: Forældre bor i Vestjylland, hvor jeg er opvokset. Har to brødre og svigerinder, en søster, en niece og en nevø. 

Fritidsinteresser: Fritiden går meget med træning, venskaber, kirke, cellegruppe og restitution. Jeg er ikke udpræget storby-type og elsker naturen.

Hvilke 2-3 lektier fra dit kristenliv tænker du andre kunne have gavn af at høre?
- at Gud altid er den samme, uanset verdens forandringer. Du kan altid vende tilbage til ham, og få tilgivelse.
- Vær et vidnesbyrd i ord og handling. Husk at være ægte og sand, så det du siger, og det du gør, har sammenhæng. Det er tillidsskabende!

 E-mailadresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Navn: Hasse Hagsteen

Fødselsår: 1969

Tidligere og nuværende beskæftigelse(r): Krifa ansat siden 1989. Pt. som erhvervschef

Familie: Gift med Mirjam. Vi har tre børn: Benjamin på 17 år, Noah på 8 år og Sara på 7 år.

Fritidsinteresser: Lystfiskeri, slægtsforskning, gåtur i naturen, bøger mv.

Hvilke 2-3 lektier fra dit kristenliv tænker du andre kunne have gavn af at høre?
Min frelsesoplevelse, min oplevelse af Helligåndens dåb og 6 års ægteskab med en meget psykisk syg ægtefælle, hvor vi sammen er kommet på den anden side.

 E-mailadresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 Flere følger snarest.. :)

 

DA EN

Log in or create an account

DA EN