Gadekirke Aarhus

En gruppe frivillige fra forskellige frikirker og valgmenigheder i Aarhus og omegn flytter kirken ud på Store Torv hver fredag aften kl. 21-24 året rundt næsten uanset vejr og vind for at møde de forbipasserende med en gratis kop kaffe, kakao eller te og en snak om tro. 

De frivillige er nemme at få øje på, for de har gule refleksveste på med teksten: GADEKIRKE. 

Hos Gadekirke bliver du mødt med smil og ingen fordømmelse. Alle er velkomne, hvad enten du er ung, moden eller ældre, rig eller fattig, glad eller modløs, rask eller syg. Uanset hvordan du har det, eller hvad du tror på, så vil de frivillige gerne velsigne dig eller bede for dig – det der kaldes forbøn.

Forbøn er at bede med egne ord for nogen eller for noget, at lade sig inspirere af Guds Ånd. Ofte spørger gæsterne: Kan man også godt bede om det? For når de tænker på bøn, så tænker de på Fadervor. Ja, vi kan bede om hvad som helst, og Gud virker gennem os med sin kraft og kan gøre meget mere, end vi beder om eller forstår. Det er Hans løfte til os.

Det er så opmuntrende at se, hvordan Gud er trofast. Mange kommer tilbage og fortæller, hvad Gud har gjort i deres liv, siden de blev bedt for eller velsignet i Gadekirke. Det kan være, at deres smerter er forsvundet, at de har fået markant bedre karakterer i gymnasiet end ellers, at de har mærket en fred og en glæde, som er helt ny for dem, at døren er blevet åbnet til deres drømmejob, at deres liv er blevet forvandlet ved en enkelt bøn, at livet pludselig er blevet værd at leve. 

De frivillige ved, at intet er umuligt for Gud, så hos Gadekirke bliver der bedt store bønner i Jesu navn. For de frivillige er det ikke bare teori, at Gud hører og svarer på bøn. De frivillige har selv masser af fortællinger fra deres eget liv, der viser, at det, der er umuligt for mennesker, er muligt for den levende Gud, uanset om problemet er åndeligt, fysisk, psykisk eller følelsesmæssigt. 

Unge tager gerne deres venner med hen til Gadekirke, hvis deres venner er kommet til skade i nattelivet eller på fodboldbanen i ugens løb. Derfor bliver Gadekirke også kaldt midtbyens skadestue. Her bliver der bedt i tro til Jesus Kristus, som er Lægernes Læge. Han skal have al ære!  Dem, der ikke tror på Jesus Kristus får virkelig noget at tænke over, når deres smerter pludselig forsvinder. Det er som kærlighedserklæringer til dem.

Guds Ånd rører ved hjerterne, når der bliver bedt, og mange vil gerne vide mere om den Jesus, som vi beder til. Derfor må de også gerne få et lille hæfte med gratis, bl.a. ”Jesus-bogen” af Kjell Haltorp eller ”Vend om til Gud – Forstå det med Jesus” af Lars Hyldgaard Jensen.

Det glæder initiativtagerne til Gadekirke Aarhus rigtig meget, at menigheder i andre byer er blevet inspireret til også at gå ud på gaden i gule Gadekirke-veste og møde de forbipasserende med Guds kærlighed og ingen fordømmelse. 

Som kristne er vi nemlig kaldet til at bringe de gode nyheder om Jesus Kristus og bede for de syge.

Gadekirke Aarhus startede, efter at Gud talte nedenstående til menigheden i Citykirken Aarhus:

Jeg er den, som har begyndt mit værk i denne her by, og jeg er den, som vil fuldføre mit værk i denne by, for jeg elsker Aarhus, jeg elsker aarhusianerne, og jeg ønsker at drage dem ind til mig, og dertil har jeg kaldet jer. Jeg har gjort mig afhængig af jer. Og Jeg ønsker, I skal være mine hænder og mine fødder til at gå ud til aarhusianerne og bringe det glædesbud, som jeg har givet jer. Bringe den frelse, den lægedom, den nåde, som I har fået for intet. Giv den videre for intet til hver enkelt, I møder på jeres vej. Giv det, som I har fået for intet, giv det videre for intet, for jeg elsker århusianerne, og jeg vil gøre noget nyt i Aarhus.” 

 

Interesseret
Har du lyst til at finde ud af, om det at være frivillig i Gadekirke Aarhus er noget for dig, så send en mail til gadekirke@ckirken.dk , så vil du blive kontaktet snarest muligt. Du binder dig ikke til at være med hver fredag.

Støtte
Stor tak til jer, der beder for Gadekirke Aarhus. Det gør en kæmpe forskel for os, der er på gaden. Vi er der hver fredag aften fra kl. 21.00 til 24.00. Så tak, at I fortsat vil huske at bede for os fredag aftener.

Økonomi
Gadekirke Aarhus drives af frivillige midler til indkøb af kaffe, kakao, te, bægre, hæfter og ny testamenter til uddeling. Ønsker du at støtte Gadekirke Aarhus økonomisk, kan du få §8a-fradrag for dine gaver (skattefradrag indberettes til SKAT af kirkens bogholderi). 

Der er 2 muligheder:

  • MobilePay 841035. Skriv ’GADEKIRKE’ i kommentarfelt. Oplys dit cpr-nr. til kirkens bogholderi (bogholderi@ckirken.dk)
  • Bankoverførsel til Sparekassen Danmark – Reg.nr.: 9070 Kontonr: 1635955232. Det er vigtigt at skrive ’GADEKIRKE’ efterfulgt af dit navn i Tekstfelt til modtager. Oplys dit cpr-nr. til kirkens bogholderi (bogholderi@ckirken.dk)

Tak for hver en gave.

 

På vegne af Gadekirke Aarhus
Karin Kühl