Mød præsterne

Jürgen Galonska

Jürgen Galonska

Ledende præst

jg@ckirken.dk
311 88 311

Mit navn er Jürgen Galonska og jeg er født og opvokset i Tyskland.

Under et studieophold i 1987 i Dallas, USA lærte jeg min kone Lene (fra Danmark) at kende og vi blev gift i 1989, hvorefter vi boede i Tyskland i 3 år. Vi flyttede til Danmark i 1992, ikke et specielt godt år for en tysker, lige en måned efter vi tabte EM finalen mod Danmark.

Efter 6 år som tysklærer på en efterskole i Mariager flyttede vi til Brande, hvor jeg var præst i Betania Kirkecenter i 10 år.

I 2008 blev jeg spurgt, om jeg ville være præst i Pinsekirken Aarhus. Det sagde jeg ja til og siden da er vi blevet til en ny kirke sammen med Apostolsk Kirke og Frikirken ved Runddelen. Siden 2010 er jeg den ledende præst i Citykirken Aarhus.

Lene og jeg har 3 voksne piger, som i dag bor henholdsvis i København og Aarhus. Min kone arbejder som økonomichef på Gymnastik og Idrætshøjskolen i Viborg. Vi bor i Årslev/Brabrand og nyder naturen omkring os og den korte afstand til motorvejen og byen.

I min fritid elsker jeg at rode rundt med hus og have, køre MC eller følge med i AGF’s og andre spændende klubbers fodboldskæbne 🙂

Lene og jeg regner med at blive i Aarhus resten af vores liv, hvis det står til os. Det betyder ikke nødvendigvis, at jeg er den ledende præst i Citykirken, indtil jeg en dag går på pension. Det er jeg ikke alene om at afgøre. Men vi er kommet til at elske Aarhus og er helt vilde med byens størrelse, profil, udvikling og de mennesker, vi møder her.

Hvis du spørger mig efter min største passion, så drømmer jeg om at skabe en bevægelse, hvor alle dem, som tror på Jesus og følger Ham, finder sammen og formidler Hans værdier og Hans budskab til alle dem, som ikke kender Ham endnu. Det er underordnet for mig, i hvilken kirke eller i hvilket fællesskab, man engagerer sig i.

Vores by og land har brug for kristne, som udlever deres tro i hverdagen, på en smittende og frisk måde, uden at være pågående, bedrevidende eller arrogante. Jesus er for mig den mest fantastiske person i hele universet og som Guds Søn fortjener Han vores anerkendelse og tilbedelse. Jeg tror på, at en ny reformation lige så stille er på vej i hele Europa, fordi Jesus kommer på ”dagsordenen” igen i mange millioner menneskers liv!

Johnny Hansen

Johnny Hansen

Præst

jh@ckirken.dk
20 96 99 15

Jeg hedder Johnny Hansen, er født i 1970, gift siden 1994 med Yvonne, som arbejder i receptionen i Teknisk Afdeling på Skejby Sygehus og sammen har vi tre børn i 20’erne: Lukas, Kristoffer og Celestine.

Vi har boet i Aarhus siden 2003 og siden 2013 i den lejlighed, som findes i Citykirken på 2. sal. Vi nyder at være tæt på alt det, der foregår ud fra Citykirken og nyder, hvor let det er at være gæstfrie.

Jeg er født i Løkken, men er opvokset i Vejle og begyndte for mange år siden egentligt at læse økonomi, men tog orlov og tog på bibelskole i Kolding på Kolding Internationale Højskole, hvor jeg var både elev og stab i 3 år og hvor jeg også mødte Yvonne. Derefter var planen at plante en kirke i Skanderborg, men Gud ændrede vores planer og jeg endte med at blive præst i Apostolsk Kirke i Kolding i 6 år, hvor jeg var også var med til at plante en af Danmarks første ungdomskirker sideløbende.

Derefter flyttede vi til Aarhus, jeg blev præst i Apostolsk Kirke og var det, indtil vi i 2010 etablerede Citykirken.

Sideløbende i mange af årene har jeg blandt andet undervist i forskellige teologiske fag på bibelskolen i Kolding og været redaktør af det kristne magasin Domino.

Jeg brænder efter, at både enkeltpersoner og samfundet bliver mere, som det/de var tiltænkt af Gud. At det enkelte menneske opdager den drøm og de talenter, Gud har givet dem og at vi opdager, at de principper, Gud stikker ud for os som menneskehed, faktisk er fornuftige og den eneste løsning, hvis vi vil løse nogle af de problemer, verden står overfor.

I Citykirken går min tid mest med mentorsamtaler, forberedelse, undervisning, prædikener, planlægning af større arrangementer og kommunikationen både internt i kirken og i forhold til omverdenen omkring os.

I min fritid driver jeg også egen online boghandel artos.dk, spiller indendørs fodbold, ser gode film og serier, læser meget, er nysgerrig på både mennesker og mange forskellige emner. Og så ville jeg egentlig også gerne fiske noget mere. Døgnet har bare for få timer…

Bergur Skovgaard

Bergur Skovgaard

Præst

bergur@ckirken.dk
313 85 311

Mit navn er Bergur Skovgaard. Jeg er født 27. marts 1965 (og jeg elsker gaver). Jeg er født og opvokset på Færøerne, men kom til Danmark i 1981, hvor jeg som 16-årig kom på Bibelskole i Brande. Jeg er gift med Tove og har tre børn, Malene, Christoffer og Rebekka, samt fem børnebørn, Julie, Sofie, Line, Sarah og Nicolaj.

Vi boede den første tid i Brande, hvorefter vi rejste til Færøerne, hvor jeg var ungdomspræst i Pinsekirken Filadelfia i Thorshavn. Efter tre år på Færøerne, blev vi spurgt om at komme til Aarhus. Vi var i Pinsekirken Aarhus i 5 år, hvorefter vi rejste til Svendborg, hvor vi var i 4 år. Men Aarhus kom aldrig ud af vores hjerter, så da muligheden bød sig, kom vi tilbage og har været her siden.

Jeg ser det som en kæmpe stor gave at få lov til at være en del af præsteteamet i Citykirken Aarhus. Vi som præsteteam er med til at tegne kirkens vision og værdier. 

I min fritid nyder jeg at spille golf og dyrke styrketræning. Jeg finder også øjeblikke, hvor jeg maler og laver kunst. Ellers elsker jeg at være sammen med venner og at nyde livet.

I Citykirken arbejder jeg med forkyndelse, som jeg nyder at få lov til. Jeg har også ansvar for vores gospelarrangementer. Vi har et kor på ca. 200 personer under ledelse af Rune Herholdt. Vi har også en Gospelkirke, hvor vi samles en gang i måneden til en anderledes gudstjeneste, der er meget præget af gospel.

Jeg leder også vores arbejde med nødhjælp og mission, som vi kalder C-mission. I den forbindelse, rejser jeg en del, både i Danmark og udlandet.

Derudover arbejder jeg med ”Holy Spirit Night” – som er en gudstjeneste rettet mod dem, som har en åndelig længsel. En aften med fokus på tilbedelse og bøn for menneskers behov.

Jeg gør det, fordi jeg brænder for at se mennesker møde Gud. Jeg tror, Gud har en plan med alle mennesker, og det vil jeg være med til at fremme og gøre opmærksom på.

Kevin Joseph

Kevin Joseph

Præst

kevin@ckirken.dk

Jeg hedder Kevin Joseph, er fra 1989 og er en af de fire præster i Citykirken. Jeg er gift med Camilla, der er psykolog og sammen har vi to skønne døtre, Sophia fra 2016 og Taya fra 2018. Jeg har til daglig ansvar for kirkens gudstjenester, lovsang og økonomi. Når jeg ikke arbejder, elsker jeg at rejse, spise god mad og bruge tid med min familie og med mennesker omkring os.

Egentligt er jeg uddannet revisor, men jeg oplevede, at Gud ledte mig til noget nyt, uden at jeg vidste, hvad det var. Efter en 9 måneder lang jordomrejse flyttede Camilla og jeg i 2014 til Aarhus og blev en del af Citykirken og 6 måneder senere blev jeg ansat. Kirken blev hurtigt som et andet hjem for både Camilla og jeg og mit arbejde er blevet et kald og ikke bare et job.

Jeg tror fuldt og fast på, at Gud ønsker at bruge den lokale kirke til at bringe budskabet om håb og kærlighed til verden omkring os. Jeg tror på styrken i en forenet kirke og jeg brænder for at se mennesker opdage Gud, udvikle en relation til Ham og vokse i det potentiale Han har lagt i dem. Jeg er overbevist om, at Gud har skabt os til at leve ekstraordinære liv, til at give vores bedste i enhver situation og til at afspejle Hans kærlighed i enhver relation. Alt det gør vi bedst, når vi gør det sammen og derfor er Citykirken Aarhus *min* kirke.