Sidste nyt fra Ukraine (fra www.apiaid.dk)

Ambulancen kører fra Aarhus til Ukraine

Den 1. juni kørte 3 århusianere til Ukraine med en ambulance, som Falck har doneret. Turen på 2.600 km endte ved børnehospitalet i byen Izmail ved Sortehavet. Onsdag den 1. juni kom en af Falcks ambulancer ud på en lidt længere udrykning end sædvanligt. Ikke mindre end 2.600 kilometer skulle tilbagelægges, før destinationen blev nået. Det er den århusianske hjælpeorganisation ApiAid, der har fået en aflagt ambulance doneret af Falck, og nu står tre frivillige klar til at køre den til Izmail, der ligger ved Donau-deltaet på den ukrainske sortehavskyst.

- Vi besøgte børnehospitalet sidste år, og her spurgte overlægen, om vi kunne skaffe en brugt ambulance. Den nuværende er en gammel udtjent sag, der absolut har set bedre dage, så ønsket om en ny, brugt var egentlig et beskedent ønske, siger Peter Jensen, der er formand for ApiAid.

Sammen med to andre frivillige, Ole Merrild og Magne Kåsastul, skal han tilbagelægge de mange kilometer, hvorefter han forventer en varm modtagelse.

- Vi er de heldige, der skal køre derned. Turen tager tre dage, og det skulle gerne blive til det helt store show, både ved afrejse og ved ankomst til hospitalet i Izmail, siger Peter Jensen med et smil.

Gennem de senere år har ApiAid sendt to lastbiler årligt med genbrugsting foruden forskelligt hospitalsudstyr til Izmail. Og det er også blevet til kontant hjælp til børnehospitalet.

- De bad os på et tidspunkt om 500 kr., så de kunne indkøbe de vigtigste ting for at redde de små børn. Men vi havde mulighed for at sende dem 10.000 kr., så de blev ovenud lykkelige, fortæller Peter Jensen.

Med Falcks donation er det så igen blevet muligt for foreningen at hjælpe børnehospitalet. Importtilladelsen kom i hus for en måned siden, og nu venter der blot en tur på de østeuropæiske landeveje.

Se ovennævnte video om turens forløb - små forhindringer undervejs med bl.a. utæthed i den hydrauliske kobling og pludselig regnvej, som gjorde vejene ufremkommelige, også for en dansk ambulance.

Taknemligheden fra hospitalet, ja for hele byens side, er ubeskrivelig. Regionshospitalet i Odessa har udtalt, at nu har Izmail en bedre ambulance end de har, så nu må de selv køre de 5-6 børn om ugen, som børnehospitalet ikke selv kan behandle, de 300 km til Odessa.

DA EN

Log in or create an account

DA EN